V Ekoparku pribudla opičia rodinka

31.07.2009 Prešov

Novými obyvateľmi prešovského EKOparku sa v tomto týždni stali dve opičie dámy, matka s dcérou, z druhu mačiak zelený.
Momentálne sa im zhotovujú priestrannejšie voliéry. Po poníkoch a barančekovi je to ďalší tohtoročný prírastok do rozrastajúcej sa prešovskej zoo.

Tipom na strávenie príjemného pikniku či netradičného nedeľného popoludnia v prírode môže byť pozvanie do EKOparku Holá hora. Počas prázdninových dní je Prešovčanom k dispozícii tento najzelenší kút mesta už aj s novou atrakciou – opicami Lilou a Lolou. Kto navštívil EKOpark v posledných dňoch, mohol si všimnúť čulý ruch okolo stavby nového príbytku pre tieto dve nové obyvateľky prešovskej zoo – opice mačiaky zelené. Je to ďalšia z atrakcií, ktorou chce mesto spríjemniť pobyt v tomto prírodnom prostredí.

„Víziou pána primátora je, aby to bolo miesto relaxu, kde by si prešovské rodiny chodili radi oddýchnuť a načerpať novú energiu do bežných pracovných povinností. Zároveň chceme deti učiť vzťahu k prírode a zvieratkám, preto tu máme aj záhon liečivých rastlín, akvárium a terárium, “ hovorí správca EKOparku, Ľubomír Hanušin. Okrem detského ihriska s preliezačkami a priestoru na loptové hry ponúka EKOpark tiež miesto pre obednú siestu pod prístreškami.

„V pondelok začíname posledný, piaty turnus prímestského tábora pre deti. Počas školského roka tu prebiehal a ešte bude pokračovať projekt ŽIME ZDRAVO. Okrem toho máme rozpracované viaceré projekty – hypodrom na vozenie detí poníkmi a tiež výstavbu jazierka, no a veľkým projektom je výstavba kanalizácie, “ dopĺňa Ľ. Hanušin.

EKOpark Holá hora je v pracovnom týždni okrem pondelka, ktorý slúži ako sanitačný deň, otvorený od 10:00 hod. do 14:30, cez víkend od 13:00 do 15:00.

Katarína Pirohová
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región